DANSSTIJLEN

kinderdans (4 - 6)

Op een speelse, maar gerichte manier worden onze kleinste dansertjes bewust gemaakt van hun bewegingen op aangepaste muziek. In fantasierijke lessen krijgen ze de beginselen van de verschillende dansstijlen mee.

Kinderdans.jpg

jazz (7 - 18+)

In onze lessen Jazzdans wordt gewerkt aan lenigheid, kracht, isolaties en bewegingsvormen die hun oorsprong vinden in klassiek ballet. Verschillende stijlen (Showdance, Modern Jazz, Broadway Jazz, ..) komen aan bod.

Jazz_2.jpg

hiphop (7 - 18+)

Hiphop is als dansstijl onderdeel van de hiphopcultuur, met karakteristieke bewegingstechnieken. Onze leerkrachten geven elk hun eigen draai aan de lessen en zetten zo de dansers aan ook hun eigen stijl te ontwikkelen.

HipHop.jpg

girly (15 - 18+)

Girly is een urban dansstijl waarin vrouwelijkheid voorop staat. In deze dansvorm word je uitgedaagd om snel, krachtig én sierlijk te bewegen. Tot de doelgroep behoren (semi)gevorderde Hiphop dansers.

Girly.jpg

modern (9 - 18+)

Klassieke ballettechnieken liggen aan de basis van de lessen Modern, inclusief oefeningen aan de barre, maar de regels zijn minder streng. Kenmerkend zijn de grotere bewegingsvrijheid, het inlevingsvermogen en de volledige dansexpressie.

Modern.jpg

niveaugroepen

Vanaf 12 jaar worden de dans- en expressietechnieken per stijl aangescherpt. Onze dansers worden ingedeeld volgens het niveau waarin ze zich het beste kunnen ontwikkelen en waarin ze zichzelf op het juiste tempo kunnen verbeteren. Hoe hoger het niveau, hoe veeleisender de leerkracht kan zijn.

We passen vanaf volgend dansjaar (september 2022) een nieuw principe toe voor de indeling van onze groepen. Het A/B/C-systeem verdwijnt, en in de plaats werken we met de volgende benamingen:

- BASIS

- SEMI

- GEVORDERDEN.

 

Het idee erachter is dat elke danser vanaf 12 jaar start in de basisgroep van de gekozen stijl. In deze les leer je niet enkel de basistechnieken, je leert er ook zo volledig mogelijk af te werken en te perfectioneren. Als een leerkracht merkt dat een danser uit de basisgroep wat meer uitdaging nodig heeft, kan die danser doorverwezen worden naar de semi-groep, en later eventueel de gevorderden (+15j).

open level groepen

Voor volwassenen die voornamelijk voor het plezier een dansles willen volgen, hebben we Open Level lessen. Het dansniveau wordt aangepast aan het gemiddelde niveau van de dansers.

We bieden ook een HipHop Workout aan, waar aan conditie, kracht en lenigheid gewerkt wordt.

yoga / pilates

We richten ons in deze les zowel op beginners als op gevorderden. Er worden oefeningen op verschillende niveaus aangeboden, die helpen bij het verbeteren van de houding, coördinatie, balans, kracht, flexibiliteit en ademhaling.